Wat u moet weten voor het aanvragen van een persoonlijke lening?

Het kiezen van de juiste bank om een persoonlijke lening aan te vragen is net zo lastig als het betalen van de aflossing zelf. Er zijn essentiële factoren waar kredietnemers hun beslissingen op moeten baseren voordat zij ook maar iets overwegen. Sommige overwegingen zijn voor de hand liggend terwijl anderen vaak over het hoofd worden gezien.

Hier zijn zaken die u moet weten alvorens u een contract afsluit met een vertegenwoordiger van de bank.

1. Rentepercentage.

Banken geven verschillende rentepercentages en niet alle leningen en betalingsregelingen hebben dezelfde rente. Beveiligde persoonlijke leningen hebben een relatief lage rente in vergelijking met onbeveiligde persoonlijke leningen. Geavanceerde leningen kunnen een hoger rentepercentage hebben dan de leningen die niet gedekt zijn.

Probeer altijd uw lijst met opties te verbreden. Vergelijk de rentes van verschillende types persoonlijke lening binnen dezelfde bank of vergelijk de banken onderling. De verhouding van de rente moet ook vrijwel evenredig zijn aan de duur van de betaling. Vergeet niet dat sommige kredietverstrekkers leningen kunnen aanbieden met een lagere rente, maar met een kortere betalingstermijn, dus wees op uw hoede.

persoonlijke-lening-vergelijken

2. Reputatie van het bedrijf.

Veel bedrijven en banken doen wat nodig is om klanten te krijgen met alle mogelijke middelen. Banken en hun medewerkers zijn de beste verkopers! Ze hebben vaak mooie praatjes die zaken mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Sommigen nemen zelfs hun toevlucht tot chantage, vaak met behulp van woekeraars en andere bedreigingen.

Onderzoek of de geldschieter een goede reputatie heeft en bekwaam is. Vermijd banken die de betalingstermijn zouden kunnen uitstrekken met als gevolg een verdubbeling van de rente. Ze hebben zeker verborgen agenda’s.

Banken die u proberen te verleiden zijn uiteraard meer op uw geld uit dan u op het geld van de bank. Zij zijn degenen die een overeenkomst aangaan met de kredietnemers zonder goede trouw, dus vermijd deze banken voordat u nog meer in de schulden raakt.

3. Verborgen kosten.

Voor het indienen van uw aanvraag voor een persoonlijke lening moet u altijd de bedrijfstoeslagregeling onderzoeken en weten wat voor u de kosten kunnen zijn. Verborgen kosten zijn zeer wijd verspreid en komen bij bijna alle soorten van financiële transacties voor, of het nu gaat om een creditcard rekening, een telefoonrekening of zelfs schoolgeld. Dit zijn de verborgen kosten die niet duidelijk vermeldt staan in de contracten of het beleid.

Laat u niet meeslepen door gladde praatjes. Houd altijd in gedachten dat het verkopers zijn die er alles aan zullen doen om een ​​deal af te sluiten. Geldschieters laten alleen de positieve kanten zien en verbergen de nadelen.

verborgen-kosten-lening

Om deze reden is het het beste voor u om alle grijze gebieden in uw gedachten in te vullen en alle aanhoudende vragen beantwoord te krijgen – ook al heeft u ze al twee keer gesteld – alvorens uw uiteindelijke beslissing te nemen. Alle gegevens moeten in het bijzijn van u worden vastgelegd, hoe groot of hoe klein deze ook zijn. Vraag alles wat u wilt en wat u moet weten alvorens een contract te ondertekenen voor een persoonlijke lening, zodat u niet in de schulden verstrengeld raakt op de lange termijn.

Dit artikel werd samengesteld op bases van informatie van volgende websites:

http://www.geldlenentop10.be

https://www.bnpparibasfortis.be

http://www.vlaamswoningfonds.be